Motto: „Mircea, fă-te că lucrezi!”, îi spuse Ion Caramitru lui Mircea Dinescu, la televizor, în decembrie 1989
Am citit într-un ziar că românii sunt cei mai muncitori dintre europeni. Ce să vezi: într-un raport al Eurofound scrie negru pe alb că un sfert dintre români s-au spetit muncind, în ultimul an. Peste 40% dintre respondenţi spun că lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână. Mai mult decât noi spun că lucrează 41% dintre cehi şi 45% dintre greci. A dracu treabă! Atunci cum se face că, în ciuda hărniciei noastre, o ducem tot mai prost? Bag samă că hărnicia din raport cu nivelul de trai din realitate sunt invers proporţionale: adică noi, care suntem harnici, o ducem prost, iar grecii, care sunt şi mai harnici decât noi, o duc şi mai prost. Însemnă că nemţii de aia o duc cel mai bine, pentru că sunt cele mai mari putori de pe suprafaţa Europei?
Explicaţia hărniciei românului din raportul Eurofound stă, de fapt, în înţelesul verbelor „a spune” şi „a lucra” la români. Altul decât al restului lumii. Românii spun orice, că nu-i doare gura, şi nu fac mai nimic din ceea ce spun că fac. Exemplu: a spus Mircea Geoană că a câştigat alegerile? A spus. Şi? Pentru verbul „a lucra”, DEX-ul are cinci definiţii. Majoritatea românilor cunosc doar una: „a unelti împotriva cuiva”.
Mie cea de-a doua poza mi se pare edificatoare!
🙂 cre’ ca tuturor ticalosilor de barbati li se pare edificatoare. acum, pe bune, cred ca 3/4 dintre femei au luat-o razna in dorinta de a demonstra ce „hefe” pot fi. pe linga faptul ca-si usuca ovarele, nu vad ce obtin. nu recuperezi in 20 de ani cateva secole de dominatie masculina. in plus, nici macar nu realizeaza ca fac jocurile unor barbati prea plictisiti sa se mai joace de-a sefii 🙂 cand realizeaza, se-arunca de pe bloc.
Este un raport, cat se poate de corect! Rromanii, chiar „lucreaza”, mult mai mult de 40 de ore/saptamana (chiar non stop). Problema (o alta) este ca, la un portofel „lucrat” nu poti da bon de casa! Ca si atunci cand „duduia” economia, doar cu buletinu’, pe productie si export zero – mama lui de rroman! Imi tremura mana si de aceeia nu pot scrie decat cu doi „r”, rau, ratusca, ramurica…, restul ti-l spun alta data.
Nu sunt de acord cu fractia pe care-o inaintezi! Nici cu catalogarea barbatilor drept „ticalosi”, ca si cum ar veni, aceasta etichetare, de la femei!
Eu, de exemplu, ma simt extrem de femeie cand un anume barbat imi aprinde tigara, si, crede-ma, aceluia si asta i se pare greu sa faca !!!
„ti kalos” = ce frumos 🙂 – umblau palikarii pe strazile Craiovei si femeile lor exclamau: „Ti Kalos”! asta ca sa vezi ce-au „tradus” ai nostri in 200 de ani 🙂