Beția de putere provoacă mahmureală?

Turma de bivoli se deplasează întotdeauna cu viteza celui mai încet bivol din turmă. Când turma este vânată, de obicei este ucis cel mai slab bivol. Această selecție naturală este benefică. Prin eliminarea celor mai slabi membri, se îmbunătățesc viteza și sănătatea turmei. La fel, creierul uman poate opera doar atât de repede cât îi permite cea mai slaba celulă. Consumul de alcool, dupa cum se știe, omoară neuronii – dar, în mod normal, prima dată pier celulele cele mai slabe. În acest mod, consumul regulat de bere face creierul o mașină mult mai rapidă și mai eficientă. Acesta este și motivul pentru care, întotdeauna, te simți mai deștept dupa câteva beri. Dar, cât de deștept te simți după o beție de putere? Păi, hai să vedem:

Bun: Elena Udrea a tricotat o știre conform căreia Gheorghe Falcă, primarul Aradului ar avea prima șansă la președinția PDL. Știrea este de toată jena în contextul luptei anti-corupție care a caracterizat campania electorală a PDL și lasă loc de interpretări: “finul lui Traina Băsescu” poa’ să ude canapeaua anticorupției de câte ori vor mușchii săi, căci – nu-i așa? -, are susținere de la cel mai înalt nivel. În lumina acestor interpretări, nu tocmai „corecte politic”, șefa anti-corupției din PDL, Monica Macovei și-a expus punctul de vedere în defavoarea lui Gheorghe Falcă care, de bucurie c-a fost nominalizat, în direct și la o oră de vârf, tocmai ce-și pornise o mini-campanie pe facebook. La întrebarea pusă cu privire la șansele sale de-a deveni președinte PDL a primit, pe lângă gudurături multiple (deh, obișnuința cățeilor din toate partidele!) și unele în sensul celui dat de către Monica Macovei (omul să-și rezolve problemele cu Justiția, abia apoi să aibă pretenții de mărire). Drept pentru care, cu tăria de caracter caracteristică majorității fâțângăilor din politică, Gheorghe Falcă a ras comentariile defavorabile și-apoi a pus mâna pe telefon să-i facă educație și disciplină de partid unuia pe care-l identificase ca fiind comentator din interior (deci, în lipsa sa de educație, a ajuns la concluzia că ar putea urla la el ca la un argat și ar putea să-l amenințe și să-l intimideze). Rezultatul a fost/este de toată jena. Fâțângăi ca și Falcă își bat joc de munca celor care au muncit să facă din PDL altceva decât un partid de 5 procente. Indivizi care s-au cățărat în politică pe meritele lui Emil Boc și-acum ar vrea să-și exprime recunoștința doar prin flegme.

Din păcate, ca jurnalist, cu 20 de ani vechime în meserie, am habar de unde se plodesc toate aceste specimene politice și credința lor că, fără ei, până și Pământul își pierde gravitația: sunt demni urmași ai mâncătorilor de rahat de pe vremea socialismului-multilateral-dezvoltat – aceleași perspective lipsă într-o muncă depusă cu sudoare frunții, nu a limbii, o au și ei (și sunt în toate partidele: de la Antonescu la Ponta). Devine clar faptul că numărul de mandate al aleșilor trebuie stabilit/limitat, prin lege, la maximum două: să nu devină indispensabili în funcții. Cred/știu că există și oameni care își aleg meseria de politician din pasiune, dragoste față de comunitate, Țară șamd. Din păcate, sunt mult prea mulți cei care se duc în politică de puturoși, papagali și chitiți pe furt ce sunt. Și da, tot valoare de adevăr și bun simț are și afirmația: până la pronunțarea unei sentințe fiecare individ trebuie lăsat în pace. Dar asta nu justifică urletele și mitocănia. Urletele și mitocănia sunt apanajul persoanelor slabe, nesigure pe poziția lor și care au impresia că așa domină și-și impun “adevărul”.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Beția de putere provoacă mahmureală?

  1. Sare'n Ochi zice:

    Pentru a nu va stresa, va recomand un mod mai putin singeros de-a scapa de teroarea sefilor:
    http://www.y3.com/games/2600/Whack_Your_Boss_17_Ways_NEW

  2. Pingback: Sindromul Obrazului Gros Dobândit | Sareinochi's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.