Nici cu PSD n-a guvernat, nici guvernarea-i nu-i pute

Vasile Dâncu scrie bine despre amnezie – normal, este specialist: a uitat c-a fost la guvernare, că numai pe vremea capitaliștilor de cumetrie, pe lângă care guverna și el într-un minister de factură Orwelliană – chiar “gheobelsiană”, s-a îmbogățit nepoțelul Mătușii Tamara cu vreo 7 case, o vilă la Cornu, un bloc și nițel termopan. Când este să căineze amnezia noastră, amintirile-l copleșesc doar până la Guvernarea Tăriceanu. Nici de aceea nu-și amintește să fi fost posibilă numai cu complicitatea PSD – partid în care s-a aburcat, să se facă ministru, în timpul Guvernării Năstase. Fostul ministru al Informațiilor Publice se dă mare manipulator – prin 2001, ca ministru “democratic”, sugera, în documente oficiale, „distragerea atenţiei opiniei publice de la problemele din Ministerul Justiţiei”. Acum ne căinează: “România nu a avut și nici acum nu are proiect. Noi nu ne propunem să ajungem undeva, nu programăm mijloace, nu facem un plan. Trăim pur și simplu, iar competiția politică se dă în jurul resurselor statului. Un viceprim-ministru recent, care a stat doar câteva luni în funcție, și-a dublat averea în acea perioadă (cea din declarația de avere). A plecat liniștit, rezolvase ceva epocal, pentru el și familia lui”.

De parcă noi n-am ști că, indiferent de guvernare, cel puțin de la noi, de la Cluj, au plecat către București indivizi de genul “ce-i pe mine-i și-n dulap, când mă-mbrac zici că mă mut” și s-au întors, în 2-3 ani, lideri de “Top 500 Capital”…

(Pe unde-o mai fi fiind Bota, ăla ce tot răspundea de Autostrada Bechtel pe vremea lui Năstase…? Aaaa, e senator PSD de Maramureș! Poate ne zice domn’ profesor cum și-a “rezolvat” acest pârlit „ceva epocal pentru el și familia lui”. Sau aflăm despre realizările epocale ale lui Michi Șpagă?)

În ce-l privește pe domn’ profesor, las la o parte faptul că a fost echivalentul lui Joseph Goebbels – miniștri de propagandă amândoi – și că a muncit, în timpul mandatului său, doar să distragă atenția pentru a eterniza PSD la guvernare (pe-atunci nu știu unde era Patria). Ce pot să vă spun este că nu a plecat acasă de la guvernare chiar neliniștit și cu mâna-n propriul buzunar: și-a făcut Institut Român pentru Evaluare şi Strategie.

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Nici cu PSD n-a guvernat, nici guvernarea-i nu-i pute

  1. Pingback: Vasile Dâncu colportor de bârfe? | Sareinochi's Blog

  2. Pingback: Vasile Dâncu colportor de bârfe?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.