Până și vremea Apocalipsei trece

„Bugetul trebuie echilibrat, Tezaurul trebuie reaprovizionat, datoria publică trebuie micşorată, aroganţa funcţionarilor publici trebuie moderată şi controlată şi ajutorul dat altor ţări trebuie eliminat pentru ca Roma să nu dea faliment. Oamenii trebuie să înveţe, din nou, să muncească în loc să trăiască pe spinarea statului.” (Cicero, anul 55 Î.Ch.)

„Armaghedon”, bătălia finală dintre „bine” şi „rău”, s-a transformat, după 1989, în bătălia dintre „înainte era mai bine” şi „acum ne merge foarte rău”. Asta în funcție de cine este la putere și are puterea de-a bloca accesul la țâțele bugetului. Am scris țâțe? Trebuia să fi scris ugere, că bugetul este doar o vacă bună de muls – boii fiind noi, contribuabilii…

În ce privește „Apocalipsa” (urmați și link-urile de aici și aici, vă rog), să nu cumva să credeţi că aceasta este invenţia creştinilor: prin anul 170 î.C., Hippolyte – scriitor şi dizident – anunţa, la Roma, cum „că (ea/dânsa) este pe drum”. Cum romanii aveau şi ei „fazanii” lor, aceştia au început să zburătăcească care încotro. Roma fiind un oraş cu ulicioare strâmte, case supraetajate şi prost construite, în panica creată şi-au găsit sfârşitul vreo 800 de persoane. Ei, de-aici în colo, cam la fiecare sută de ani (sfârşit de secol, sfârşit de mileniu, sfârşit de păpică/resurse), s-a lansat câte o predicţie „Apocaliptică”. Știți, nu, că următoarea apocalipsă e anunțată pe 21.12.2012? C-atunci credeau incașii/mayașii/apașii că se termină un ciclu existențial de-al lor. Oricum, nu-i o noutate – de când omul a putut să lase rudimente de scriere pe diverse materiale, cele mai la îndemână teorii cu privire la „Apocalipsă” sunt, la alegere: topirea calotelor glaciare, un virus necunoscut scăpat de prin laboratoare sau prăbuşirea peste Pămînt a satelitului său natural, ori impactul cu vreo cometă rătăcită. Vorba lui Nea’ Ceașcă în martie 1977, despre cauzele distrugerii Capitalei: “PCR”? Adică: Potop, Cutremur, Rușii?

Pentru cititorii care au deschis mai târziu blogul, Departamentul meu (că-mi pot permite) de Previziuni Catastrofale, mi-a pus la dispoziție, din istoria recentă a Patriei, câteva variante apocaliptice şi rezultatele acestora. În ultima vreme am trecut, la mustață, prin câteva variante de „Sfîrşitul” Patriei (sau economiei, la alegere): prin topirea rezervei valutare – care s-a realizat, până aproape recent, prin furajarea mamuţilor energofagi şi a minerilor studentofobi. Aceasta a provocat inundaţii masive de lei pe piaţa internă şi asfixierea, prin creşterea nivelului preţurilor, a faunei autohtone: fazani, bizoni și bancuri de guvizi. Deşertul din coşul zilnic al contribuabilului s-a transformat într-un imens acvariu în care s-au zbenguit, vioi, ca într-o economie de Pile, Relații și Cunoștințe, rechinii de tranziţie și caracatița intereselor personale. Aceștia au privatizat “greaua moștenire a trecutului”, mânând în propria turmă acei mamuți energofagi de care vă făceam vorbire mai sus. Poate vă reamintiți, doar ca exercițiu, ce mamut era odată și sectorul petrolier din România, cum nu știa el să se vândă profitabil și cum, odată încăput pe mâna lui Dinu Costache Patriciu, l-a introdus pe acesta, inteligentul de el, direct în top-ul Forbes al celor mai bogați 16 est-europeni.

„Iarna nu-i ca vara” este un virus mutant, scăpat de sub orice control (al Justiției, mai ales) care s-a activat, în fiecare an, în momentul în care termometrul a coborât sub zero grade Celsius (nu alcoolice, domnu’ Văcăroiu, staţi liniştit la locul dumneavoastră!). Naţiunea s-a cufundat în întuneric fiind privată de apă, căldură şi resurse financiare – nu neapărat în ordinea aceasta. Preţul gigacaloriei a explodat aneantizând economiile populaţiei; bande de funcţionari înarmaţi cu chitanţiere au atacat, din orice poziţie, pe orice inconştient care le-a deschis uşa șamd.

Dacă nu sunteţi satisfăcuţi de câtă Apocalipsă a lovit România ultimilor ani, puteţi să vă folosiţi de „Teoria satelitului” – care dovedeşte că toţi sateliţii PSD (y compris sindicatele) s-au prăbuşit, din lipsă de carburant ideologic, în partidul mamă. Peste 90% dintre aleșii trimiși de popor în Parlament au fost contaminați, rezultatul fiind un Deliberativ monocrom din punct de vedere al intereselor, plasat cu mult de-asupra Constituției. Loc în care/de unde turnătorii cu simbrie ai lui “Felix” Voiculescu, torționarii de omenie ai lui Vadim Tudor, nepoțeii petro-liberali ai Unchiului Costache Patriciu, sau fetițele și băiețeii de girofar gata aciuați și prin PD-L i-au cam scăpat de urmările Justiției pe nepoțeii Mătușii Tamara și ai Bunicuței Iliescu. Urmările acestei catastrofe se văd și azi: investitorii scapă care/dacă “poate” să sponsorizeze pe la învingători, restul se delectează tăind stuf la câini – că frunzele s-au consumat în legislaturile ultimilor ani. Din păcate o nenorocire nu vine singură: cometa PNL a deviat de pe traiectoria sa şi s-a hotărât să se prăbușească în Gaura neagră a intereselor PSD. Şocul i-a lăsat cu buza umflată pe alegători (și așa ei nu prea contează).

Deci, România a știut să renască din fiecare “Apocalipsă”: s-a integrat, cuminte/disciplinat, în NATO și în Uniunea Europeană, mimează bine descentralizarea – prin centralizare, învinge, la televizor, Corupţia şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, iese, an după an, din iarnă. Lipsurile/minciunile/abuzurile zilnice devin obişnuinţă. Şi, vorba aceea, tot ce nu te omoară imediat, te face mai rezistent. “În casă-i frig, afară-i frig, deschid fereastra larg şi strig: îţi mulţumesc ţie, Partid!”. Oricare ai fi fiind acela.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Până și vremea Apocalipsei trece

  1. Pingback: La fiecare Apocalipsă trăită, primiți una gratis. S-o petrecți cu cei dragi | Sareinochi's Blog

  2. Pingback: La fiecare Apocalipsă trăită, primiți una gratis. S-o petrecți cu cei dragi

  3. Pingback: Apocalipsa… cine-i simte lipsa? « Despre sufletul meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.