S-a inventat spălarea de trust media (să cadă spălarea de bani în desuetitudine?)

După spălarea de cadavre, aia cinstită, de la morgă, a venit Mihai Tatulici cu spălarea mass media a cadavrelor regimului Ceaușescu ce umblau, puțind a lipsă de obraz, prin viața publică. De la per capita (la bucată), s-a trecut la grămadă. Prin preluarea “managementului” Trustului Realitatea-Cațavencu de către Sebastian Ghiță șeful de la Asesoft, s-a dat drumul în spațiul, mafiot-interlop-politico-economic, la spălarea de cadavru de trust mass media. Ce cântec i s-a cântat lui Ghiță, să aștepte jivina mediatică a lui Sorin Ovidiu Vântu cu portița CNA întredeschisă, nu știu. Pot doar să-mi dau cu presupusul (și n-am s-o fac, sunt destui păreriști printre noi) care ar fi finanțatorii lui Ghiță ca acesta să nu vie, cum zice cântecul, cu mâna goală.

În ce privește licența CNA a Realității TV, pot doar să constat următoarele:

A) devoalarea conținutul convorbirilor dintre Sorin Ovidiu Vântu și argații săi mediatici, ne arată că s-a încălcat grav Legea audio-vizualului din care îmi permit să citez Articolul 6 călcat în picioare:

(1) Cenzura de orice fel asupra comunicării audio vizuale este interzisă,

(2) Independența editorială a furnizorilor de servicii media audio vizuale este recunoscută și garantată de prezenta lege (deci, nu vorbim despre un „moft”, așa cum ne-a obișnuit Ion Ilici Iliescu în raporturile sale cu proprietatea, ci despre o “recunoaștere” și o “garantare”),

(3) Sunt interzise ingerințe de orice fel în conținutul, forma sau modalitățile de prezentare a elementelor serviciilor media audio vizuale, din partea autorităților publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice române ori străine (deci, “se interzice” – nu există permisivitate sau loc de interpretare a acestui cuvânt în limba română, ci, numai în limba interlop-mârlănească a devalizatorului Vântu cu argații săi de presă);

B) controlul făcut de către ANAF la off-shore-urile lui Vântu (materialul din link îmi aparține cu “nick” cu tot), rezumatul dezastrului decuplării „afacerilor” interlopului de la bugetul statului, ne arată, la Realitatea Media, pierderi de 30 de milioane de euro în anul 2009. Ghiță de la Asesoft a declarat că va investi, în 5 ani, minim 75 de milioane de euro în această măciucă mass media. Cât ar trebui să fie câștigul mediu anual al grupului Realitatea-Cațavencu pentru ca, din cei 80% din profit ce-i revin Asesoft conform contractului, să se recupereze măcar investiția inițială? Să vină contabilii încuiați și să ne dea răspunsul, eu unul, matematic vorbind, nu văd cum. În schimb, răsfoind un document al CNA, intitulat simplu: „Procedura și condițiile de acordare/modificare a licenței audio-vizuale”, văd cum Realitatea TV ar vrea să se strecoare din nou în eter printr-o mânărie contractuală. De ce-i nevoie doar de Ghiță și nu neaparat de recuperarea investiției (care, poate, se face, poate nu – cine să mai verifice?), citim în Art. 4:

(1) Dosarul de solicitare, în funcţie de obiectul solicitării şi de modalitatea tehnică de difuzare, va conţine următoarele documente: (…)

d) proiectul editorial conţinând formatul de principiu al serviciului de programe (…)

f) proiectul financiar conţinând sursele şi planul de finanţare, resursele publicitare şi rentabilitatea previzionată, alte elemente care să permită aprecierea capacităţii de susţinere financiară a proiectului; (…)

C) În ce privește “noua” strategie editorială a Realității TV, citiți și vă minunați despre cum au descoperit argații lui Vântu că pot avea și rol educativ-social-comunitar:

  • „Lumea RTV” este conceptul pe care se construiește strategia editorială Realitatea TV pentru perioada 2010-2012. Ce înseamnă „Lumea RTV”? Înseamnă „o lume a informațiilor valorice din cele mai diverse domenii, o enciclopedie de fapte”, „o lume a mesajelor pozitive”, în care „știrea de la Realitatea TV este singura care te face să fii optimist”, iar „principala afacere pentru Realitatea TV vor fi cultura și civilizația” (…) – cam așa se plânge, cu lacrimi de crocodil, în prezentarea strategiei depusă, zilele acestea, la CNA. Documentul menționează că, pe piața media din România, în prezent, „nivelul discursului jurnalistic e foarte scăzut (…) iar publicul plânge că oferta TV este în totalitate tabloidă”.

Ia te uită cine vorbește și cu cât tupeu! Și cum televiziunea ciomag politic se va metamorfoza din instigator la ură și violență în teleșcoală/teleenciclopedia… Iar „oamenii realității” (“noi vrem respect”) se vor transforma în niște culți, preocupați de ecologie, frumusețea vieții și salvarea planetei prin muzică și poezie. Noroc că s-a mai amânat nițel acordarea de licență – poate se trezește careva și ne scapă de acești impostori de presă și instrumentul lor de manifestare deviantă în spațiul public.

Oricum, ar trebui sanctificat CNA – în fond asistăm la un miracol: convertirea în mielușei a celor de la Realitatea-Cațavencu. Deși, mai degrabă, este primul pas spre Apocalipsă: “când mielul și tigrul vor paște împreună” (sau cam așa ceva – Doamne iartă-mă, păgân mai sunt!).

Acest articol a fost publicat în Derapaje prin presă și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la S-a inventat spălarea de trust media (să cadă spălarea de bani în desuetitudine?)

  1. Sare'n Ochi zice:

    Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru saptamanalul Kamikadze, zice:
    “Toata lumea ne intreaba: ‘Ba, da’ de ce va bagati in politica?’. Dar daca concurentul meu ajunge ministru si se apuca sa faca afaceri in locul meu? Ce sa fac? Sa stau sa ma uit cum ala imi fura viata? Asa ca ma apuc de politica, il stric, il dau jos, fac articole despre el, fac orice, numai sa supravietuiesc. Lucrurile sint simple: cit timp politicienii se baga in afaceri, ne bagam si noi in politica”. Deci, tot pe „deontologie” vrea sa marseze in managementul Trustului Realitatea-Catzavencu si acest mogulas…

  2. Greva_fiscala zice:

    La fel si la echipa de „baschet”, asesoft! Ii reprezinta, de altfel, numele! Marii „campioni”, invincibilii de multi ani, platitorii de „arbitri”, au fost descoperiti anul trecut cu DOI (2; II; in ebraica, nu stiu, dar tot 2 este, daca nu chiar patru?) jucatori dopati! In loc sa fie desfiintati, conform regulamentului FIBA, au fost inca lasati ca „echipa”, inca, in campionatul Romaniei. Probabil, conform normelor PSD-PC. Daca, „vecinii” din Columbia, si-o trag pe nas, noi, ce n-am putea? De ce sa ne fure „bulgarii columbieni” viata, cand putem sa le-o furam noi? Suntem manageri si trebuie sa fim pe „jgheab”! Pai nu? Noi facem softul pentru alegerile „locale” (pe bani GREEEI), nu-l facem la „generale”, ca este prea mare sansa sa ajungem la puscarie, pentru prea multe „variabile” – reglabile! Asa-i tov. GUITZA?

  3. Pingback: Cum și-a luat Elan Vîntu (și cum, luni, urmează dezvăluiri feroce: NUȘ va face infarct la cotu-n care-l doare de legile române și va primi un certificat medical de la ginecolog prin care să certifice legitimitatea nesuportării regimului de deten

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.